Polské bůčkové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polské bůčkové knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35895 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Droždí |
2 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
4 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
300 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 315,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Rohlíky bílé, Vepřové škvarky, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polské bůčkové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova. |
2 | Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou. |
3 | Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky. |
Poznámka
1 hodina na vykynutí těsta