Recept

Polské bůčkové knedlíky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 35895
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

10 g Droždí
2 dl Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
4 ks Rohlíky bílé
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové škvarky
300 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 778kJ
19% Sacharidy 67 g
41% Tuky 31 g
71% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Polské bůčkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.

2

Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.

3

Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.

Poznámka

1 hodina na vykynutí těsta

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept