Salám se zelím a protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salám se zelím a protlakem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35897 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
6 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
9 g | Sůl |
400 g | Šunkový salám |
0,5 l | Voda pitná |
900 g | Zelí hlávkové bílé |
300 g | Brambory vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 456,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Brambory vařené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salám se zelím a protlakem postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka. |
2 | Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami. |