Vepřová krkovička na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička na medu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 35898 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Vepřová krkovička |
250 ml | Bujón natur kuřecí |
250 ml | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 ml | Olej rostlinný |
125 ml | Ořechy vlašské |
1 ks | Pomeranče |
125 ml | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Škrob jemný kukuřičný gustin |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová krkovička, Bujón natur kuřecí, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička na medu postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou. |
Poznámka
Můžeme podávat s bramborovou kaší, opečenými brambory nebo rýží.