Recept

Pečený lilek s modrým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35899
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Bazalka
6 stroužek Česnek
800 g Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
175 g Sýr Čedar
175 g Sýr Gorgonzola

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
5% Sacharidy 17 g
31% Tuky 23 g
57% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Pečený lilek s modrým sýrem postup přípravy receptu:

1

Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl.

2

Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké.

3

Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept