Pečený lilek s modrým sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lilek s modrým sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35899 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Bazalka |
6 stroužek | Česnek |
800 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
175 g | Sýr Čedar |
175 g | Sýr Gorgonzola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 89,7mg |
Draslík | 586,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Sýr Gorgonzola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený lilek s modrým sýrem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme 4 lžíce nasekané bazalky, petrželku, olivový olej a sůl. |
2 | Lilky nařežeme příčnými řezy asi do třetiny. Řezy naplníme plátky česneku a směsí bylinek. Vložíme je do vymazané žáruvzdorné mísy a pečeme 40-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až jsou na dotek velmi měkké. |
3 | Lilky vyndáme z trouby, posypeme je gorgonzolou a čedarem a pečeme ještě 5 minut, až se sýr rozpustí a na povrchu se utvoří kůrčička. Ihned podáváme se zbývající bazalkou. |