Jednoduchý recept

Telecí žebírko na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 359
Kategorie: Maso

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
30 g Sůl
1500 g Telecí ledviny
200 g Tuk
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
1% Sacharidy 2 g
44% Tuky 33 g
74% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Telecí žebírko na žampionech postup přípravy receptu:

1

Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.

3

Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.

4

Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i vepřové žebírko.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept