Recept

Zapečená sekaná z masa a brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35903
Kategorie: Sekaná

Ingredience

50 g Křen
120 g Máslo čerstvé
100 g Strouhanka
Na kaši
1000 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Na sekanou
1 ks Cibule
0,5 dl Mléko polotučné
6 g Pepř černý mletý
40 g Sádlo škvařené
200 g Strouhanka
9 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 951kJ
14% Sacharidy 51 g
61% Tuky 46 g
78% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 23 g

Zapečená sekaná z masa a brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.

2

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.

3

Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept