Zapečená sekaná z masa a brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená sekaná z masa a brambor
Zapečená sekaná z masa a brambor
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35903 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
50 g | Křen |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Strouhanka |
Na kaši | |
---|---|
1000 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Na sekanou | |
1 ks | Cibule |
0,5 dl | Mléko polotučné |
6 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
200 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 242,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Strouhanka, Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená sekaná z masa a brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše. |
2 | Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty. |
3 | Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem. |