Recept

Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35904
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
20 g Krabí tyčinky
75 g Krevety tygří - loupané
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Petržel - nať
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny čtyřvaječné
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
18% Sacharidy 65 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 102 mg
32% Bílkoviny 18 g

Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu postup přípravy receptu:

1

Oloupaný chřest uvaříme v polovině dávky vody s polovinou soli s kostkou cukru a necháme okapat. Chřestové hlavičky odkrojíme a odložíme, zbytek chřestu pokrájíme na kousky. Do zbylé vody se solí dáme vařit široké nudle podle návodu na obale. Než se nudle uvaří, na mírném ohni rozmícháme ve smetaně kousky krabích tyčinek a chřestu. Na ohni směs promícháváme tak dlouho, dokud nevznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Krevety necháme okapat a spolu s chřestovými hlavičkami je vmícháme do připravované smetanové směsi a minutu povaříme. Uvařené nudle necháme okapat na sítu a upravíme je s omáčkou na talíře. Pokrm ozdobíme petrželovou natí. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept