Vepřové maso na zelenině a smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na zelenině a smetaně
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
100 g | Petržel kořen |
40 g | Protlak rajčatový |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
800 g | Vepřové maso libové |
1,3 l | Voda pitná |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
6 g | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na zelenině a smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat. |