Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35913
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Bazalka
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
400 g Cuketa
5 g Cukr krupice
150 g Lasagne
350 g Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
120 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
140 g Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Špenátový protlak mražený
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
13% Sacharidy 48 g
9% Tuky 7 g
34% Sodík 675 mg
18% Bílkoviny 10 g

Venkovské lasagne postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.

2

Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.

3

Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.

4

Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.

5

Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.

6

Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept