Recept

Ravioli polévané šalvějovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35914
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
150 g Chřest zelený
200 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
2 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
4% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
9% Sodík 175 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ravioli polévané šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje, másla a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho 60 minut odpočívat. Chřest očistíme a uvaříme v 1 litru vroucí vody. Bylinky opereme a nasekáme. Chřest, bazalku, nastrouhaný sýr promísíme s 2 žloutky a směs ochutíme špetkou soli a pepřem.

2

Z odpočatého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na stejně velké čtverce. Na polovinu čtverců do středu rozdělíme připravenou náplň z chřestu, sýra a vajec.

3

Prázdnými čtverci těsta naplněné čtverce překryjeme, okraje utěsníme a potřeme vodou. Takto připravené ravioli vaříme v 1 litru vody 10 minut. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept