Teplá sýrová pomazánka s pivem a šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplá sýrová pomazánka s pivem a šunkou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35917 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 balení | Chléb toastový |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
250 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 910,2mg |
---|---|
Cholesterol | 93,1mg |
Draslík | 62,3mg |
Vláknina | 44,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplá sýrová pomazánka s pivem a šunkou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme v pivu ustrouhaný sýr, přidáme máslo, sůl, pepř a mícháme na mírném plameni, až se sýr rozpustí. |
2 | Na chleba položíme plátek šunky, klademe do zapékací mísy, přelijeme sýrovou směsí a zapečeme v předehřáté troubě. |