Recept

Hranolky z polenty se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35920

Ingredience

400 g Cuketa
200 g Fenykl sladký - hlíza
30 g Máslo čerstvé
100 g Paprika červená
175 g Polenta
200 g Rajčata
750 ml Voda pitná
MARINÁDA
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 stroužek Česnek
Hranolky z polenty se zeleninou
1 ks Cibule

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
12% Sacharidy 44 g
19% Tuky 15 g
54% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Hranolky z polenty se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Polentu zalijeme 150 ml studené vody a necháme 5 minut stát. Potom přilijeme 600 ml horké osolené vody, promícháme a vaříme 10-15 minut do zhoustnutí.

2

Zapékací mísu vypláchneme vodou. Do polenty zamícháme trochu másla a rozestřeme ji do mísy v 1 cm silné vrstvě. Necháme vychladnout.

3

Marináda: smícháme olej, ocet, drcený česnek, sekanou petrželku a sůl a pepř podle chuti. Přidáme plátky cukety, rozčtvrcený fenykl, kolečka rajčat a cibule. Přikryjeme a necháme v chladničce

4

30 minut marinovat.

5

Vyjmeme z marinády zeleninu, scedíme ji a pečeme nad dřevěným uhlím 2-3 minuty po každé straně. Polentu nakrájíme na hranolky a opékáme na roštu, 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Občas ji potřeme zbylým máslem. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept