Recept

Pohanková kaše se sušenými švestkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35921

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
50 g Hrozinky
1,5 l Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
375 g Pohanka
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 510kJ
29% Sacharidy 103 g
50% Tuky 38 g
5% Sodík 98 mg
39% Bílkoviny 22 g

Pohanková kaše se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Pohanku důkladně promyjeme a dáme ji do 1.5 litru mléka vařit. Do mléka přidáme sůl a pomalu vaříme 20 minut.

2

Do uvařené kaše přimícháme omyté sušené švestky bez pecek a hrozinky. Vše dáme do zapékací mísy, kterou jsme si vymazali máslem. Kaši se švestkami pečeme při 200°C dozlatova přibližně 15-20 minut.

3

Upečenou kaši polijeme rozpuštěným máslem (2-3 lžíce), posypeme práškovým cukrem s vanilkou, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept