Tvarohová pomazánka s vejci a eidamem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová pomazánka s vejci a eidamem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35924 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vaření vejce | |
---|---|
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 397,2mg |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 48,6mg |
Vláknina | 183,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová pomazánka s vejci a eidamem postup přípravy receptu:
1 | Pažitku nakrájíme nadrobno, sýr jemně nastrouháme, vařená vejce ustrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Změklé máslo smícháme se sýrem, hořčicí, pivem a vejci. Do směsi vmícháme pažitku a osolíme a opepříme. Dobře promícháme. |