Pivní pomazánka s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní pomazánka s tuňákem
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35925 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Pažitka |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
75 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 160,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní pomazánka s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. V míse smícháme tuňáka s hořčicí, citronovou šťávou, pivem, cibulí, solí a pepřem. Na závěr vmícháme pažitku. |
Poznámka
Pomazánku na chlebu či plátcích veky zdobíme plátky vejce.