Celerový salát vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát vařený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3593 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 špetka | Cukr krupice |
2 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
3 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 522kJ
6% Sacharidy 23 g
6% Tuky 4 g
8% Sodík 151 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 638,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Celerový salát vařený postup přípravy receptu:
1 | Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Z uvedených přísad připravíme marinádu a celer v ní uvaříme. Necháme jej v marinádě vychladnout a vyndáme koření. |
3 | Salát podáváme k masu, luštěninám nebo jako předkrm. |