Mražený nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený nákyp
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 35931 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao |
4 cl | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mandle mleté |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 70,4mg |
Draslík | 135,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Likér mandlový - Amaretto, Mandle mleté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený nákyp postup přípravy receptu:
1 | Smetanu ušleháme dotuha. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. |
2 | Šlehačku zlehka smícháme se zakysanou smetanou, likérem a mletými mandlemi. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. |
3 | 4 nákypové formičky ovineme manžetou z pečicího papíru. Naplníme je připravenou směsí asi 2cm nad okraj. Mrazíme 2-3 hodiny. |
4 | Asi 15 minut před podáváním formičky vyjmeme z mrazáku, odstraníme papír a dezert posypeme kakaem. |