Hrozenkovské podplameníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozenkovské podplameníky
Hrozenkovské podplameníky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35933 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Droždí |
2 kávová lžička | Kmín celý |
1 dl | Mléko plnotučné |
1 kg | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 323,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín celý, Pepř bílý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozenkovské podplameníky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a 1 dl vlažné vody. Necháme nakynout kvásek, pak k mouce přimícháme 1 lžíci soli, 4 dl vlažné vody a těsto dobře vypracujeme a necháme v teple vykynout. |
2 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na malé bochánky, které rozválíme na placky o průměru přibližně 15 cm a síle 2 cm. |
3 | V hrnečku vyšleháme bílek s mlékem a bílým pepřem. |
4 | Placky dáme na plech vymazaný sádlem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme hrubou mořskou solí, kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě dočervena. |
5 | Podplameníky podáváme teplé i studené. |