Recept

Hrozenkovské podplameníky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35933
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Droždí
2 kávová lžička Kmín celý
1 dl Mléko plnotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská
1 ks Vaječný bílek slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 221kJ
42% Sacharidy 150 g
11% Tuky 8 g
68% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Hrozenkovské podplameníky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme do ní důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a 1 dl vlažné vody. Necháme nakynout kvásek, pak k mouce přimícháme 1 lžíci soli, 4 dl vlažné vody a těsto dobře vypracujeme a necháme v teple vykynout.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na malé bochánky, které rozválíme na placky o průměru přibližně 15 cm a síle 2 cm.

3

V hrnečku vyšleháme bílek s mlékem a bílým pepřem.

4

Placky dáme na plech vymazaný sádlem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme hrubou mořskou solí, kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě dočervena.

5

Podplameníky podáváme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept