Pivní pomazánka z burských oříšků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní pomazánka z burských oříšků
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35938 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
100 g | Arašídy |
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
350 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 0,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Arašídy, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní pomazánka z burských oříšků postup přípravy receptu:
1 | V mixeru rozsekáme vyloupané burské oříšky, sýr nastrouháme. |
2 | V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme sýr a pepř, vlijeme pivo a na mírném plameni zahříváme za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr vmícháme burské oříšky a pod fólií necháme pomazánku do druhého dne v chladničce uležet. |