Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3594

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 539kJ
16% Sacharidy 57 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 40 mg
13% Bílkoviny 7 g

Posvícenské preclíky postup přípravy receptu:

1

Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené máslo.

2

Vejce smícháme s moukou, utvoříme nejprve drobenku a postupně zpracujeme v hutné těsto. Vytvarujeme do tvaru válečku a necháme v lednici asi hodinu odpočívat.

3

Poté těsto rozkrojíme na cca centimetrové plátky a vyválíme stejnoměrné válečky.

4

Pečící plech vyložíme papírem, válečky na plechu stočíme do tvaru preclíků a potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 10min,poté snížíme teplotu na 180C a ještě 5min dopečeme.

6

Preclíky necháme chvíli vychladnout na plechu a obalujeme v krystalovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept