Recept

Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35942

Ingredience

3 kg Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Zálivka
5 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Martell cognac
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Majonéza
0,5 kávová lžička Cukr krystal
100 g Krabí maso mražené
125 g Majonéza
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř bílý
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 042kJ
6% Sacharidy 23 g
19% Tuky 15 g
18% Sodík 359 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou postup přípravy receptu:

1

Čerstvý, očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s lžící másla a kostkou cukru doměkka, hlavičky chřestu se nesmějí rozvařit. Vařený vychladlý chřest zabalíme do plátna a dobře rukama vymačkáme. Vařený chřest s kečupovým přelivem a krabí majonézou podáváme teplý, nebo studený.

2

Kečupová zálivka: v kečupu rozmícháme 2 lžíce koňaku, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku sójové omáčky a 3 lžíce oleje.

3

Krabí majonéza: v 1/8 l šlehačky rozmícháme 125 g majonézy, 100 g krabího masa, lžičku sladké papriky, lžičku tabasca, cukr a dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Takto připravený chřest můžeme podávat s vařenými brambory, sypanými petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept