Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35942 |
Ingredience
3 kg | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
5 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
Majonéza | |
0,5 kávová lžička | Cukr krystal |
100 g | Krabí maso mražené |
125 g | Majonéza |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 20,2mg |
Draslík | 3,5mg |
Vláknina | 376,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cukr krystal, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Kečup, Martell cognac, Olej olivový, Omáčka sójová, Šťáva citrónová, Krabí maso mražené, Majonéza, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý, očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s lžící másla a kostkou cukru doměkka, hlavičky chřestu se nesmějí rozvařit. Vařený vychladlý chřest zabalíme do plátna a dobře rukama vymačkáme. Vařený chřest s kečupovým přelivem a krabí majonézou podáváme teplý, nebo studený. |
2 | Kečupová zálivka: v kečupu rozmícháme 2 lžíce koňaku, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku sójové omáčky a 3 lžíce oleje. |
3 | Krabí majonéza: v 1/8 l šlehačky rozmícháme 125 g majonézy, 100 g krabího masa, lžičku sladké papriky, lžičku tabasca, cukr a dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Takto připravený chřest můžeme podávat s vařenými brambory, sypanými petrželkou.