Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35946 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 ks | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 51,2mg |
Vláknina | 900,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I. postup přípravy receptu:
1 | Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme. |
2 | Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce. |