Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu II.
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35947 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 105,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu II. postup přípravy receptu:
1 | V misce promícháme olomoucké tvarůžky nakrájené na kousky, drobně nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Směs okořeníme, přidáme hořčici a dobře zamícháme. |
2 | Směs naplníme do sklenic, zalijeme pivem, dobře uzavřeme a v chladničce necháme alespoň dva dny marinovat. |