Recept

Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35949
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 stroužek Česnek
2 ks Feferony
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
8 ks Tvarůžky olomoucké malé
Na marinádu
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 534kJ
5% Sacharidy 19 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
7% Bílkoviny 4 g

Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu postup přípravy receptu:

1

Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.

2

Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.

3

V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept