Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35949 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Tvarůžky olomoucké malé |
Na marinádu | |
---|---|
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu postup přípravy receptu:
1 | Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme. |
2 | Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice. |
3 | V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat. |