Jednoduchý recept

Mořský okoun pečený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35951

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
2 kávová lžička Kapary
1,4 kg Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 špetka Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
33% Sodík 651 mg
118% Bílkoviny 66 g

Mořský okoun pečený postup přípravy receptu:

1

Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.

2

V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.

3

Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept