Utopenci kořenění marinovaní v pivu II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Utopenci kořenění marinovaní v pivu II.
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35952 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule |
5 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
10 ks | Špekáčky |
Na marinádu | |
---|---|
5 ks | Bobkový list |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 ks | Nové koření celé |
100 ml | Ocet kvasný lihový |
10 g | Pepř černý celý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 161,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Bobkový list, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Špekáčky, Ocet kvasný lihový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Utopenci kořenění marinovaní v pivu II. postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky sloupneme a podélně na několika místech nařízneme. Řez zatřeme hořčicí a do řezu vložíme kolečka cibule a plátky feferonek, z nichž jsme vykrojili semena. Poté špekáčky navrstvíme do sklenice a přelijeme zchladlým pivním nálevem. Sklenici dobře uzavřeme a necháme v chladničce asi pět dní marinovat. |
2 | Nálev připravíme svařením piva s octem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a cukrem. |