Kompotované hrušky polité pivním krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompotované hrušky polité pivním krémem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35954 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
800 ml | Kompot hruškový |
150 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 251kJ
15% Sacharidy 53 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 25 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 165,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot hruškový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kompotované hrušky polité pivním krémem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni mícháme pivo se žloutky a cukrem tak dlouho, až se utvoří hustý krém. |
2 | Okapané půlky hrušek klademe na talířky a přelijeme pivním krémem. |