Recept

Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35956

Ingredience

250 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
14% Sacharidy 51 g
29% Tuky 21 g
12% Sodík 249 mg
19% Bílkoviny 11 g

Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno. Sterilovaný chřest slijeme a necháme okapat. Těstoviny penne uvaříme podle návodu na obale v litru vody.

2

Omáčku na těstoviny připravíme tak, že na pánvi zpěníme na oleji nasekanou cibuli. Do zpěněné cibule zamícháme okapaný chřest a smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak. Směs mícháme na ohni tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Teplou zhoustlou omáčkou poléváme vařené těstoviny.

Poznámka

Můžeme podávat se šunkou orestovanou na cibulce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept