Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35956 |
Ingredience
250 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 144,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Cibule, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se smetanovým přelivem z chřestu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno. Sterilovaný chřest slijeme a necháme okapat. Těstoviny penne uvaříme podle návodu na obale v litru vody. |
2 | Omáčku na těstoviny připravíme tak, že na pánvi zpěníme na oleji nasekanou cibuli. Do zpěněné cibule zamícháme okapaný chřest a smetanu, ve které jsme rozmíchali rajčatový protlak. Směs mícháme na ohni tak dlouho, dokud omáčka trochu nezhoustne. Teplou zhoustlou omáčkou poléváme vařené těstoviny. |
Poznámka
Můžeme podávat se šunkou orestovanou na cibulce.