Smažené jablečné plátky v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené jablečné plátky v pivním těstíčku
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35957 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 ks | Jablka |
120 ml | Olej rostlinný |
Na těstíčko | |
---|---|
300 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 569,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 428,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené jablečné plátky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | V míse ušleháme žloutky s pivem, solí a moukou, do níž jsme vmíchali Solamyl, do těsta lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Do těstíčka namáčíme plátky jablek a smažíme v rozpáleném oleji. |