Celerový salát s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s jablky a ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3596 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 223,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 253,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Jablka, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerový salát s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Celer nakrájíme na drobné kostky a uvaříme v marinádě z osoleného a oslazeného vinného octa, který jsme zředili vodou. |
2 | Uvařený celer odstavíme z ohně a přidáme jablko nakrájené na kostky. Necháme vychladnout. |
3 | Před podáváním salát posypeme strouhanými ořechy. |