Jablečné medové želé s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné medové želé s pivem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 35960 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 ks | Hřebíček |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
6 g | Skořice celá |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
25 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Med včelí, Skořice celá, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné medové želé s pivem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká. |
2 | V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu. |
3 | Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout. |
Poznámka
Želé můžeme zdobit ušlehanou smetanou.