Vepřové maso na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
300 ml | Voda pitná |
1200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 90,9mg |
Draslík | 678,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na menší kusy, podlijeme vodou a vaříme nezakryté 10 minut. Mezitím na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky, osolíme a krátce orestujeme a přimícháme k zelí. Dusíme zakryté na mírném ohni doměkka. |
2 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do uvařeného pokrmu a povaříme do zhoustnutí. Dosolíme, dopepříme a podáváme s vařenými bramborami. |