Česnekové pečáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové pečáčky
Česnekové pečáčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35965 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové pečáčky postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse brambory promícháme se solí podle chuti. |
2 | Pekáč vytřeme sádlem (cca 1 lžíce), brambory rozložíme, potřeme je roztopeným sádlem, posypeme pokrájeným česnekem, kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut při 200–220 °C. |
3 | Podáváme horké s mlékem. |