Pečáky – pečené brambory se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečáky – pečené brambory se slaninou
Pečáky – pečené brambory se slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35966 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
12 ks | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín celý |
200 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečáky – pečené brambory se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Větší, zdravé brambory stejné velikosti důkladně omyjeme, slupku necháme. Nožem je v polovině nakrojíme do 2/3. |
2 | Dáme je na suchý plech péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45–50 minut. Brambory během pečení několikrát otočíme. |
3 | Mezitím si nakrájíme slaninu na tenké plátky. Česnek očistíme a drobně pokrájíme. |
4 | Přibližně 10–15 minut před dopečením, když jsou brambory otevřené, tak je osolíme podle chuti, posypeme kmínem a do řezu vložíme plátek slaniny a brambory dopečeme. |
5 | Upečené brambory posypeme česnekem a podáváme horké. |