Jednoduchý recept

Pečáky – pečené brambory se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35966

Ingredience

12 ks Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
200 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 615kJ
9% Sacharidy 33 g
31% Tuky 23 g
42% Sodík 832 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pečáky – pečené brambory se slaninou postup přípravy receptu:

1

Větší, zdravé brambory stejné velikosti důkladně omyjeme, slupku necháme. Nožem je v polovině nakrojíme do 2/3.

2

Dáme je na suchý plech péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 45–50 minut. Brambory během pečení několikrát otočíme.

3

Mezitím si nakrájíme slaninu na tenké plátky. Česnek očistíme a drobně pokrájíme.

4

Přibližně 10–15 minut před dopečením, když jsou brambory otevřené, tak je osolíme podle chuti, posypeme kmínem a do řezu vložíme plátek slaniny a brambory dopečeme.

5

Upečené brambory posypeme česnekem a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept