Telecí plíce se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plíce se zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35967 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
4 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
8 g | Sůl |
1000 g | Telecí plíce |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 584,5mg |
Draslík | 953,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Telecí plíce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plíce se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Plíce omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kořenovou zeleninu, cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu, až je maso měkké. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme do kastrolu. |
2 | Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme částí vývaru a krátce povaříme. Vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a nalijeme na maso a zeleninu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.