Recept

Telecí plíce se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35967
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
4 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
8 g Sůl
1000 g Telecí plíce
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
4% Sacharidy 14 g
96% Tuky 72 g
55% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Telecí plíce se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Plíce omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kořenovou zeleninu, cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu, až je maso měkké. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme do kastrolu.

2

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme částí vývaru a krátce povaříme. Vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a nalijeme na maso a zeleninu.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept