Recept

Bylinkové knedlíčky se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35971
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
280 g Cuketa
125 g Hrášek
60 g Kroupy střední
350 g Květák
60 g Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
250 g Petržel kořen
125 g Šalotka
5 g Sůl
1,3 l Vývar zeleninový
KNEDLÍČKY
20 g Bylinky čerstvé - svazek
5 g Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
60 g Tuk
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 074kJ
24% Sacharidy 85 g
241% Tuky 181 g
126% Sodík 3 g
35% Bílkoviny 20 g

Bylinkové knedlíčky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Knedlíčky: mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme tuk, nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Přidáme vodu a vypracujeme středně tuhé těsto.

2

Vytvarujeme 16 knedlíčků. Zakryjeme je a dáme stranou.

3

V pekáči rozehřejeme máslo. Vložíme na ně rozpůlené šalotky a za občasného míchání je smažíme, až změknou, ale nezhnědnou.

4

Nalijeme vývar, přidáme kousky mrkve, petržele, uvařené kroupy a bobkový list. Přikryjeme a dusíme asi 30 minut v troubě na 190 °C.

5

Pekáč vyndáme z trouby, přidáme nakrájené cukety, růžičky květáku, hrášek, bylinky a podle chuti sůl a pepř.

6

Na zeleninu položíme knedlíčky a dáme znovu do trouby na 20 minut, až jsou knedlíčky tepelně upravené. Potom odstraníme bobkový list a pokrm ihned podáváme.

Poznámka

Množství vody na těsto může kolísat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept