Olivový koláč s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivový koláč s rajčaty
Olivový koláč s rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35973 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
20 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
125 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
90 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
140 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
MAKOVÝ KORPUS | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
90 g | Mák - semena |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 358,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Cukr třtinový, Mák - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olivový koláč s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Makový korpus: V robotu zpracujeme mouku, máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Robot vypneme, přidáme vodu a zapneme opět robot, až je ze směsi koule. Lehce těsto prohněteme a vyválíme korpus. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a 3–5 minut je smažíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, polovinu bazalky a cukr. Podle chuti okořeníme. Podusíme 5–7 minut, až náplň zhoustne. Směs necháme trochu vychladnout. |
3 | Koláčový korpus pečeme 15 minut v troubě na 220 °C. Na dno korpusu rozestřeme rajčatovou náplň, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme 15–20 minut. Podáváme horký nebo studený, posypaný bazalkou. |