Dušené kuřecí maso s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí maso s chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
150 g | Chřest sterilovaný |
1 ks | Cibule |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 ks | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 160,3mg |
Draslík | 866,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chřest sterilovaný, Cibule, Kuře, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí maso s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí. |
2 | Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé. |