Gougere s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gougere s hříbky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35976 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Estragon |
375 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
450 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
PÁLENÁ HMOTA | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 292,6mg |
Draslík | 582,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Hříbky čerstvé, Sůl, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gougere s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Pálené těsto: mouku prosejeme se špetkou soli. Do hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme máslo a přivedeme k varu. |
2 | Hrnec sundáme ze sporáku a přidáme mouku. Zamícháme, až je směs hladká a lesklá a nechytá se stěn kastrolu. Necháme trochu vychladnout. Do směsi postupně zamícháme vejce, až se těsto leskne. Připravíme gougere tak, že těsto vtlačíme kolem okrajů zapékací misky. Přikryjeme a dáme vychladit, mezitím si připravíme náplň. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby a mírně 3–4 minuty smažíme. Houby děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou. Nasypeme mouku a 1 minutu mícháme. Postupně přiléváme mléko a průběžně vaříme, až směs zhoustne. |
4 | Vrátíme houby, přidáme estragon a okořeníme pepřem a solí. Směs nalijeme doprostřed věnce z těsta a pečeme 35–40 minut v troubě na 220 °C dozlatova. |
Poznámka
Ozdobíme estragonem.