Ryba bílá po sečuánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba bílá po sečuánsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35977 |
Ingredience
350 g | Bílá ryba |
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
2 kávová lžička | Voda pitná |
1,8 dl | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mouka pšeničná hladká, Ocet rýžový , Omáčka sojová světlá, Pepř sečuánský, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílá ryba nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba bílá po sečuánsku postup přípravy receptu:
1 | Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme. |
2 | Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu. |
3 | Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme. |