Jednoduchý recept

Ryba bílá po sečuánsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35977

Ingredience

350 g Bílá ryba
1 ks Celer - nať
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Ocet rýžový
6 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
0,5 kávová lžička Pepř sečuánský
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Víno bílé
2 kávová lžička Voda pitná
1,8 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 777kJ
4% Sacharidy 16 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 560 mg
8% Bílkoviny 5 g

Ryba bílá po sečuánsku postup přípravy receptu:

1

Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.

2

Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.

3

Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept