Křupavé špenátové trojhránky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé špenátové trojhránky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35981 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
Náplň | |
---|---|
300 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
5 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř černý mletý |
125 g | Špenát listový čerstvý |
3 g | Sůl |
3 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,4mg |
Draslík | 298,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé špenátové trojhránky postup přípravy receptu:
1 | Náplň: v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a mírně smažíme 3–5 minut doměkka. Přidáme nasekaný špenát a podusíme 1 minutu. Necháme vychladnout. Přidáme sýr ricotta, muškátový oříšek, podle chuti sůl a pepř. Zamícháme a rozdělíme na 8 porcí. |
2 | Vymažeme plech na pečení. Každý plát listového těsta rozřízneme na 2 dlouhé pruhy. Naplníme a sbalíme trojhránky. Pečeme 20 minut v troubě na 200 °C, až je těsto křupavé a zlatavé. |
Poznámka
Podáváme s rajskou omáčkou.