Recept

Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35983

Ingredience

750 g Chřest bílý
1 kostka Cukr kostkový
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
Omeleta
200 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
20 g Šunka od kosti
1 ks Vejce slepičí
Omáčka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
50 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 878kJ
12% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
32% Sodík 641 mg
41% Bílkoviny 23 g

Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru.

2

Těsto připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a po částech ho vmícháváme do mouky, nakonec do těsta vmícháme sůl a nudličky ze 2 plátků šunky. Těsto necháme v lednici odpočinout 30 minut. Potom z těsta na oleji usmažíme omelety, které udržujeme na teplém místě.

3

Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm lžíci mouky, potom pomalu vmícháme mléko, promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přidáme rozdrobenou nivu a nastrouhanou goudu a promícháme a necháme oba sýry v mléce rozpustit. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

4

Na talíře rozdělíme omelety, na které rozdělíme vařený chřest a celé polijeme sýrovou omáčkou. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept