Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35983 |
Ingredience
750 g | Chřest bílý |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Omeleta | |
---|---|
200 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
20 g | Šunka od kosti |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 119,2mg |
Draslík | 471,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Voda pitná, Olej rostlinný, Sůl, Šunka od kosti, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Sýr Gouda 45%, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety se sýrovou omáčkou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. |
2 | Těsto připravíme tak, že v mléce rozšleháme vejce a po částech ho vmícháváme do mouky, nakonec do těsta vmícháme sůl a nudličky ze 2 plátků šunky. Těsto necháme v lednici odpočinout 30 minut. Potom z těsta na oleji usmažíme omelety, které udržujeme na teplém místě. |
3 | Připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo a rozmícháme v něm lžíci mouky, potom pomalu vmícháme mléko, promícháme a přivedeme k varu. Do vroucího mléka přidáme rozdrobenou nivu a nastrouhanou goudu a promícháme a necháme oba sýry v mléce rozpustit. Směs okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. |
4 | Na talíře rozdělíme omelety, na které rozdělíme vařený chřest a celé polijeme sýrovou omáčkou. Podáváme teplé. |