Bramborový koláč s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s uzenou rybou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35984 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
675 g | Brambory |
115 g | Hrášek |
5 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
115 g | Kukuřice |
60 g | Losos uzený |
6 dl | Mléko nízkotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Eidam uzený 45% |
900 g | Treska uzená |
1,5 l | Voda pitná |
115 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Hrášek, Losos uzený, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Kukuřice, Mléko nízkotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Eidam uzený 45%, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout. |
2 | Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou. |
3 | Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme. |
4 | Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy. |
5 | Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme. |