Jednoduchý recept

Ryba po yucatansku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35988

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Dýňová semínka
0,5 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Treska aljašská
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 409kJ
2% Sacharidy 7 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 199 mg
8% Bílkoviny 4 g

Ryba po yucatansku postup přípravy receptu:

1

Otřeme plátky ryby, dáme do zapékací mísy a přelijeme limetkovou šťávou. Plátky ve šťávě obrátíme, osolíme, opepříme polovinou dávky, zakryjeme mísu a dáme do lednice na 30 minut.

2

Papriku rozpůlíme, odstraníme semínka a grilujeme, až se slupka připálí a popraská. Necháme vychladnout, pak slupku odstraníme a dužinu nasekáme.

3

Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek, papriku a dýňová semínka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru, petrželku, houby, zbylou sůl a pepř a směs dáme na ryby. Rybu polijeme pomerančovou šťávou, zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 30 minut.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept